Make your own free website on Tripod.com
 
MANIFESTUL TINEREI GENERATII

        Au trecut zece ani de cind revolutia tinerilor din '89 a invins un regim totalitar care avea un dispret profund fata de tineri si fata de oameni, in general.
        Ca de obicei, in revolutii mor tineri. La putere au ajuns altii.
        Toate regimurile, incepind cu cel din 1948, au privit tinerii ca pe o problema ce trebuie rezolvata si nu ca pe un bun, in care trebuie investit. Iar acum unii vad in tineri o masa de manevra, un mijloc prin care pot cistiga sau pierde puterea.
        De aceea, ei i-au facut pe multi dintre noi sa plece din tara, pe unii i-au transformat dupa chipul lor, iar pe cei mai multi n-au reusit decit sa-i scirbeasca.
        Timp de zece ani, tinerii s-au indepartat treptat de politica. Acum, politica este ultimul lucru care-i intereseaza. Cu toate acestea a sosit timpul sa reincepem sa facem politica pentru ca politica este, totusi, singurul mod in care ne putem exprima colectiv, ca generatie si ne putem face auziti.
        Putem sa nu fim de acord cu un tip sau altul de politica, dar nu putem respinge Politica. Pentru ca altfel, se vorgasi intotdeauna oameni bucurosi sa ne conduca in orice conditii.
        Vrem, pentru generatia noastra, sansa de a construi, sansa de a crea si de a fi altfel. Dar sansa inseamna incredere, de aceea trebuie sa ni se acorde incredere.
        Vrem altfel de oameni care sa ne conduca. Vrem oameni sinceri, care sa aiba curajul de a-si recunoaste greselile si de a le indrepta, oameni dornici si capabili de a construi.
        Vrem altfel de idei, ideile generatiei noastre.
        Vrem altfel de atitudini, deschise si ferme, fara ascunzisuri.
        Vrem altfel de politica, politica generatiei noastre, politica curajului si a responsabilitatii, politica adevarului.
        A sosit momentul ca, impreuna, sa spunem clar ca vrem ca in Romania sa fie ALTFEL decit pina acum.
 

HOME PAGE